<

Romantika u Saloni

>

Romantika u Saloni je manifestacija koja se održava svake godine u srpnju i kolovozu na arheološkom lokalitetu Salona, a cilj joj je “oživljavanje” povijesti kroz kvalitetnu i autentičnu interpretaciju antičke baštine putem organizacije tematskih večeri kojima na kreativan način prikazujemo život u Saloni u antičko doba. Ovom manifestacijom doprinosimo promidžbi antičke Salone, ali i unaprijeđenju kvalitete sadržaja u destinaciji posebno na lokalitetu Salona. Sa zadovoljstvom ističemo kako je spomenuta manifestacija dobitnik godišnje turističke nagrade „Simply the best 2013“ (kristalne statue i zlatne povelje) koju su dodijelile UHPA i turistički časopis Way to Croatia u kategoriji Posebna priznanja za inventivnost i razvoj turističkih proizvoda, u okviru poslovno turističke burze PUT u Malinskoj na otoku Krku.

Program manifestacije svake godine uključuje "Večer gladijatora" koja započinje ulaskom cara Dioklecijana, u pratnji carice Priske, rimske straže i gladijatora, uz zvukove bubnjeva u amfiteatar. Nakon dolaska cara i carice na binu, posjetitelji uživaju u borbama gladijatora, antičkim plesovima i izvrsnom showu s vatrom te antičkom sajmu.

Druga večer manifestacije se odnosi na oživljavanje antičkog vjenčanja u vrtu Tusculum. Ovom večeri želimo prikazati kako je izgledalo rimsko vjenčanje, na koji način se uljepšavala mladenka i mladoženja, kako je izgledala antička gozba i sama ceremonija vjenčanja.

Zadnja večer manifestacije se odnosi na sajam antičkih zanata koji se održava u centru grada a kojim donosimo dašak antike uz kovača, lončara, radionicu antičkih suvenira i mozaika, te glazbeni program.

Prvu i drugu večer manifestacije našim posjetiteljama je na raspolaganju obilazak Salone u pratnji turističkog vodiča.  Ulaz na manifestaciju je besplatan.

Web stranica koristi kolačiće

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

Kolačići su male tekstne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo.

Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Ove stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

Više o politici privatnosti pročitajte ovdje