<

Gradska knjižnica

>

Gradsku knjižnicu Solin utemeljio je Grad Solin 1997. godine. Punih osam godina Knjižnica je djelovala u prizemlju zgrade Doma kulture Zvonimir, u prostoru od tek 75 m2. U proljeće 2006. godine preseljena je u novoopremljeni prostor od 240 m2 u poslovno-stambenu zgradu (tzv. Milasovu zgradu) u samom središtu grada čime su znatno poboljšane njene službe i usluge. Zahvaljujući raznolikosti knjižničnih usluga, broj korisnika se iz dana u dan povećava.

U novom, ugodnom i moderno opremljenom prostoru redovito se održavaju pričaonice, kreativne radionice i projekcije dječjih filmova, a svim korisnicima, uz klasičnu knjižnu građu, omogućen je pristup i posudba multimedijalne građe. Studijska čitaonica s referentnom i zavičajnom zbirkom Salonitana pruža mogućnost znanstvenog i istraživačkog rada. Knjižnica je opremljena i suvremenom informatičkom opremom koja omogućuje osobni rad, ispis teksta, pristup internetu, pretraživanje knjižničnog kataloga, fotokopiranje i niz drugih usluga. Organiziranjem izložbi, predavanja, književnih večeri i predstavljanja Knjižnica znatno obogaćuje i kulturnu ponudu grada Solina.

Tijekom godina Knjižnica je razvila svoju mrežu otvaranjem ogranaka u Vranjicu, Mravincima i Svetom Kaju kako bi osigurala pristup znanju i mogućnost organiziranja različitih aktivnosti i u ovim malim sredinama.

Web stranica koristi kolačiće

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

Kolačići su male tekstne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo.

Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Ove stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

Više o politici privatnosti pročitajte ovdje