<

NASLIJEĐE - Winterfest 2021

>

Gastro radionica „Okusi antiku“  - Restoran Gašpić, Solin

Cilj ove gastro radionice je provesti Vas kroz vrijeme carice Plautille pripremajući upravo odrezak koji nosi njeno ime, a koji je obogaćen mirodijama tog vremena. Naš domaćin, Zoran Kljaković Gašpić prikazati će Vam korak po korak na koji ćemo način pripremiti odrezak carice Plautille koji serviramo uz blitvu sa začinskim biljem, a čiji nas okus vraća u doba stare Salone. U slast!

Baština kneza Tripimira

Ovim zapisom uz naraciju Vedrane Memiš, vodičke i autorice projekta „Kraljevske priče iz Solina“ prošetati ćemo arheološkim lokalitetom Rižinice kako bismo približili ostavštvinu kneza Trpimira i čuli vrijedne spoznaje o ovom lokalitetu, te se uvjerili zašto je Solin, kolijevka starohrvatske povijesti!

Interpretativna Šetnja s don Franom Bulićem – lokalitet Salona

Kroz arheološki lokalitet Salona, najveći arheološki park u Hrvatskoj i prema legendi rodno mjesto cara Dioklecijana provesti će nas don Frane Bulić, svećenik i arheolog, dugogodišnji ravnatelj Arheološkog muzeja u Splitu i otac hrvatske arheologije. Upravo kroz njegovu priču , saznati ćete zanimljivosti o starokršćanskom groblju Manastirine, muzeju Tusculum i Episkopalnom centru te Amfiteatru.  Uživajte u putovanju kroz vrijeme dok se ne sretnemo u Saloni!

Arheološka radionica

Tko su arheolozi i koja je njihova uloga te koje alate koriste čuti ćemo upravo iz priče arheologinje Eme Višić Ljubić, više kustosice Arheološkog muzeja u Splitu, kroz ovu radionicu koja ima za cilj educirati naše najmlađe o ovom vrijednom zanimanju upravo na prostoru antičke Salone. Vjerujemo da će djeca uživati u ovom zapisu te da će možda nekoga od njih potaknuti da krenu stopama don Frane Bulića.

Web stranica koristi kolačiće

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

Kolačići su male tekstne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo.

Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Ove stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

Više o politici privatnosti pročitajte ovdje