<

Solinska božićna bajka

>

Zima je došla, samim time bliži se i Božić. Da bismo oživjeli božićni duh, Grad Solin i TZ grada Solina, organiziraju u samom centru grada tradicionalni sajam na kojem posjetitelji mogu  kušati tradicionalnu božićnu ugostiteljsku ponudu, uz fritule, kobasice i kuhano vino kao i uživati u kutku djeda Božičnjaka te bogatom glazbenom programu. Solin je zimi često odredište posjetitelja zbog  poznatog Winterfesta koji kroz četiri različite teme prikazuje kulturnu, prirodnu i vjersku baštinu grada Solina sugrađanima i posjetiteljima te kao najmlađi grad u RH ukazuje na važnost obitelji i života. Program se sastoji od preko 30 događanja (radionice, povijesne interpretacije, tematski razgledi, Noć muzeja, Plesnjaci) koji se održavanju u zatvorenim prostorima grada Solina, od Gašpine mlinice, Restorana Gašpić, hotela President, Javne ustanove u kulturi Zvonimir, arheološkog lokaliteta Salona, GK Solin te Centra za mlade i obitelj. Stoga dođite u Solin i doživite pravu božićnu solinsku bajku!


Winterfest

Advent u Solinu

Gašpina mlinica

Gašpina je mlinica jedna je od rijetkih još sačuvanih mlinica na rijeci Jadro. Građena je početkom 18 st. a u dokumentima se prvi put spominje 1711. godine. Njezin se građevinski sklop sastoji od četiri kamene prizemne zgrade u nizu s dvostrešnim krovovima pokrivenim kamenim pločama. Tijekom stoljeća ovaj se sklop dograđivao i doživljavao je razne građevinske preinake što se može uočiti na pročelju u naknadno otvaranim prozorima...

Festival turističkog filma

Ove, već tradicionalne, međunarodno afirmirane priredbe INTERSTAS, ITF'CRO - MEĐUNARODNI FESTIVAL TURISTIČKOG FILMA, i KEA/Entente Florale Europe - CRO, članice i partneri svjetskih asocijacija: FEST, ITCO, FIJET, AEFP, koje se već niz godina održavaju u gradu Solinu, stekle su reputaciju vrlo dinamične i važne kulturološke i poslovno turističke manifestacije u ovoj regiji.

Web stranica koristi kolačiće

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.

Kolačići su male tekstne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo.

Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Ove stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

Više o politici privatnosti pročitajte ovdje